my music, my cinema, my theatre

my music, my cinema, my theatre

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΨΗΦΙΣΕ “ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ” E-mail

 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 2ης ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΥΜΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ και ώρα 20.00, βάλαμε ένα STOP στην “άσεμνη” έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στα αυτοκίνητα και στη ρύπανση που δημιουργούν.

Πάνω από 350 άνθρωποι γυμνοί και ημίγυμνοι “ΒΓΗΚΑMΕ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΑΣ” με ποδήλατα, rollers, skate boards, ποδηλατάμαξες και αναπηρικά αμαξίδια και στείλαμε το δικό μας μήνυμα ενόψει των ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΩΝ και της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, το οποίο είναι : «ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ».

Αντιμετωπίσαμε την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας, εκθέτοντας την τρωτότητα που αντιμετωπίζεται από τους ποδηλάτες και τους πεζούς στους δρόμους μας καθώς και τις αρνητικές συνέπειες που όλοι αντιμετωπίζουμε εξαιτίας της εξάρτησης από το πετρέλαιο και των άλλων μορφών μη ανανεώσιμης ενέργειας.

Στις 17.00 ξεκίνησε η συγκέντρωση και η προετοιμασία στο Ξενοδοχείο “ΒΕΡΓΙΝΑ”, όπου εκατοντάδες ποδηλάτες κατέφθασαν στο χώρο και με ενθουσιασμό άρχισαν να στολίζουν τα ποδήλατα και τα σώματα τους. Κορδέλες, μπαλόνια, σφυρίχτρες, καραμούζες, μάσκες κλπ επιστρατεύτηκαν για να δημιουργηθεί μια πολύχρωμη παρουσία με φαντασία. Μια ομάδα έξι καλλιτεχνών body-painters ξεκίνησε να βάφει τα σώματα είτε με ολόσωμα σχέδια , είτε με μερικές πινελιές ή συνθήματα.

Λίγο μετά τις 20.00 ξεκίνησε η ποδηλατοδρομία από την οδό Μοναστηρίου κατευθυνόμενη προς την Πλατεία Δημοκρατίας. Μπροστά άνθρωποι με αναπηρία από την ομάδα η ΑΛΛΗ ΟΨΗ (http://www.alli-opsi.gr) με αναπηρικά αμαξίδια συνοδευόμενα από 4 ποδηλατάμαξες. Ο ήχος από κουδούνια ποδηλάτων και συνθήματα όπως «ΚΑΙ Α ΚΑΙ ΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ», «ΚΑΘΑΡΟ ΟΞΥΓΟΝΟ, ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ» κυριάρχησαν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης. Στην οδό ΕΓΝΑΤΙΑ η ποδηλατοδρομία ήρθε πραγματικά αντιμέτωπη με την κίνηση των αυτοκινήτων μπροστά στα εκπληκτικά μάτια των οδηγών.

Η ποδηλατοδρομία συνεχίστηκε μέσω της πλατείας Σιντριβανιού, στην οδό Εθνικής Αμύνης και Αλεξ. Σβώλου, ενώ όταν έφτασε στην πλατεία Αγ. Σόφιας, οι ποδηλάτες την περικύκλωσαν συμβολικά, ενώ μια ποδηλάτισσα με ολόσωμο body-painting έδωσε με μια εκπληκτική χορογραφία το καλλιτεχνικό στίγμα της ειρηνικής διαμαρτυρίας μας.

Η πορεία συνεχίστηκε στις οδούς Ερμού – Ι. Δραγούμη - Λεωφ. Νίκης όπου εκατοντάδες πολίτες χειροκροτούσαν ενθουσιασμένοι και αποθανάτιζαν την πορεία με φωτογραφίες. Στον Λευκό Πύργο οι ποδηλάτες σήκωναν συμβολικά τα ποδήλατα τους με τα χέρια, ενώ χόρευαν υπό τους ρυθμούς της Ομάδας Αφρικάνικων Κρουστών DJEMBE του Αριστείδη Παπανικολάου. Η συνέχεια στην ΧΑΝΘ και την οδό ΤΣΙΜΙΣΚΗ, ενώ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ έγινε και η τελευταία στάση όπου μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια για να ενημερωθεί ο κόσμος για τους στόχους της πρωτοποριακής για τα Ελληνικά δεδομένα διαμαρτυρίας.

Μετά το τέλος της ποδηλατοδρομίας, στήθηκε ένα υπαίθριο πάρτι δρόμου στην οδό Συγγρού με Βηλαρά, όπου κατακλείστηκε από εκατοντάδες ποδήλατα και αποκλείστηκε από τα αυτοκίνητα συμβολικά, ώστε να αναδείξουμε την άμεση ανάγκη να μετατρέψουμε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας σε πεζόδρομους.

Η 2η αυτή διοργάνωση με την σοβαρότητα και την συνέπεια της 1ης, με το Ντοκιμαντέρ που κέρδισε το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ στο 11ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ τον Μάρτιο του 2009 και τις προβολές σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, με την διοργάνωση του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ στις 17 ΜΑΙΟΥ στους ΚΗΠΟΥΣ του ΠΑΣΑ, καθώς και το ΠΑΡΤΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ στο ΜΠΑΡ ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ, και με την ενημέρωση της ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ για τους στόχους και την ΔΙΕΘΝΗ της διάσταση, αντιμετωπίστηκε σοβαρά από την αστυνομία και την εισαγγελία. Έτσι αποφεύχθηκαν γεγονότα όπως η ατυχή σύλληψη ποδηλάτη στην 1η ΔΙΕΘΝΗ ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ στις 27 Ιουνίου 2008.

Η αστυνομία με την διακριτική παρακολούθηση, έδωσε το πράσινο φώς στην ελεύθερη έκφραση, το συνταγματικό μας δικαίωμα στην διαμαρτυρία και την διεκδίκηση δικαιωμάτων χωρίς περιορισμούς στον τρόπο εμφάνισης, απενεχοποιώντας το φυσικό γυμνό σώμα και επιτρέποντας σε μερικούς που τόλμησαν παραπάνω να συμμετάσχουν και όλο-γυμνοι συμβολικά ώστε να δείξουν ότι “ΑΣΕΜΝΟ” δεν είναι το φυσικό γυμνό σώμα μας, άλλα η ρύπανση που προκαλείται από τα αυτοκίνητα και είναι υπεύθυνη για 2.000 προώρους θανάτους στην Ελλάδα.

Η Θεσσαλονίκη 1η πόλη σε μικροσωματίδια στην ΕΥΡΩΠΗ εκπέμπει SOS και ζητά ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ! Εμείς την βρήκαμε και απευθύνουμε έκκληση από την πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα για τον περιορισμό της χρήσης του Ι.Χ στο και την προώθηση του ποδηλάτου ως ΜΕΣΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ. Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ λίγο πριν τις ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ 2009 ΨΗΦΙΖΕΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ τον ΙΟΥΝΙΟ του 2010 στη Θεσσαλονίκη ή φέτος σε πόλεις στο εξωτερικό http://www.worldnakedbikeride.org

[...........]
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΔΩ:
http://www.facebook.com/note.php?note_id=113113157109
 
 
© 2009 - 2017 Myvibes.gr

Μουσική Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΨΗΦΙΣΕ “ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ” Μουσικά νέα, συνεντεύξεις, live, Συναυλίες