my music, my cinema, my theatre

my music, my cinema, my theatre

Συνέντευξη Sleepin Pillow E-mail

 Συνέντευξη  Sleepin Pillow

 

 
Από τον Geag
 
 
Οι Sleepin Pillow μας έρχονται από την όμορφη Θεσσαλονίκη, έχοντας στις βαλίτσες του ένα από τα πλέον συζητημένα άλμπουμ για το 2008. Τον ήχο τους ή τον λατρεύεις η τον μισείς, σε καμία περίπτωση όμως δεν περνά απαρατήρητος.

Έχουν καταφέρει να συνδυάσουν την ανατολίτικη παράδοση με το δυτικό ηλεκτρισμό με ένα τρόπο μοναδικό.

Ακούγοντας την μουσική τους ταξιδεύεις στον χωροχρόνο, την μία αισθάνεσαι σαν χίπις κάτω από την επήρεια lsd και την άλλη χώνεσαι στα βάθη της Ανατολής σε χρώματα και αρώματα περασμένων αιώνων. Μέσα σε όλα αυτά μπλέκεται με μοναδικό τρόπο και η Ελληνική μουσική παράδοση με ιδιαίτερες αναφορές σε Ηπειρώτικες φόρμες.

Το πρώτο σας album Apples Οn Αn Orange tree είδαμε πέρυσι να περιλαμβάνεται σχεδόν σε όλα τα μουσικά site μέσα στο τοπ 10 των Ελληνικών παραγωγών και σίγουρα έχει δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες για το μέλλον. Πότε περιμένουμε την επόμενη δισκογραφική των pillow?

  Αυτό σίγουρα ήταν κάτι πολύ ευχάριστο για εμάς και ήταν κατά κάποιο τρόπο μια επιβράβευση της προσπάθειας που έγινε αυτά τα χρόνια για την υλοποίηση αυτής της δουλειάς, όχι φυσικά πως αν δεν συνέβαινε αυτό θα σταματούσαμε ή θα μας εμπόδιζε να γράψουμε τη μουσική που εμείς θέλουμε, ασχέτως του feedback που θα είχε το apples on an orange tree.
H επόμενη δουλειά των sleepin pillow αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2009. Βρισκόμαστε στο studio και ηχογραφούμε το νέο δίσκο.
 
 
 
 
Το επόμενο άλμπουμ σας θα είναι μια συνέχεια του apples on an orange tree, σε ύφος θα κινείται?
 
   Μπορείς να το δεις και έτσι.... Το ύφος είναι σίγουρα πιο ηλεκτρονικό. Κάτι που θέλαμε όλοι μας να γίνει. Είναι σίγουρα όμως η συνέχεια της πορείας μιας ομάδας ως σύνολο αλλά και των μελών της ξεχωριστά ως μουσικοί και ως άνθρωποι.

Ο χρόνος που πέρασε από την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου μας έφερε πιο κοντά μεταξύ μας αλλά και στο τρόπο που θέλουμε να παίζει η μπάντα, παίζοντας σε όλη την Ελλάδα, προβάροντας, διαμορφώσαμε τον ήχο του νέου δίσκου με έναν τρόπο φυσικό και αυθόρμητο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο νέος δίσκος αποτελεί μία φυσική εξέλιξη των Sleepin Pillow.
 Αν το apples on an orange tree θεωρηθεί βιωματική δουλειά, πιστεύουμε ότι η νέος δίσκος ήταν μία έντονα εσωτερική και πηγαία ανάγκη.
 
 


 Το καλοκαίρι θα σας δούμε σε κάποιο από τα μεγάλα festival.??


Θα παίξουμε στα πλαίσια των φεστιβάλ που γίνονται για τη γιορτή της μουσικής στις 21 Ιουνίου στη Λάρισα και στις 22 στην Αθήνα ενώ υπάρχουν προτάσεις για κάποια άλλα θερινά φεστιβάλ αλλά προς το παρόν δεν μπορούμε να πούμε για το που και πότε.
 
 
Μιας και μιλάμε για φεστιβάλ αν οργανώνατε εσείς ένα φεστιβάλ στο οποίο θα συμμετείχαν οι sleepin pillow με ποιους θα θέλατε να μοιραστείτε την ιδία σκηνή?

Θα θέλαμε ένα φεστιβάλ όπου η μουσική έχει το πρώτο λόγο, πέρα από γλώσσες, trends, μόδες στερεότυπα μουσικά ή μουσικές συνταγές και είδη. Ένα φεστιβάλ χωρίς καλούπια.
Είναι αρκετοί, ακόμη και για φεστιβάλ, οι μουσικές μας προτιμήσεις δεν ποικίλουν μόνο ανά άτομο αλλά και ανά περίοδο. Φυσικά υπάρχουν και οι σταθερές αξίες Mάνος, Βjork, Jean Michel Jarre, Βιτάλη, Βoards of Canada, God is an Astronaut, Air, Sigur Rós, Μ83 και σίγουρα οι holly fuck.
 
 
 
Πόσο σας έχει βοηθήσει το Internet στην προώθηση της μουσικής σας?

To internet αυτή τη στιγμή ίσως είναι το πιο ισχυρό μέσο προώθησης της μουσικής μας, δεδομένου της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στην ελληνική μουσική βιομηχανία και στην τηλεόραση, αν και πιστεύω ότι η καλύτερη «διαφήμιση» γίνεται δια στόματος...
Τα τελευταία 2-3 χρόνια βλέπουμε να κινείται κάτι στην Αγγλόφωνη Ελληνική σκηνή. Πιστεύετε ότι πλησιάζει η ώρα που κάποια Ελληνική μπάντα θα βγει εκτός συνόρων ?Η αλήθεια είναι ότι επίπεδο των αγγλόφωνων ελληνικών συγκροτημάτων έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια, και ακούγονται όλο και πιο αξιόλογες δουλειές. Πιστεύω ότι αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη, εδώ και καιρό. Αν και έχουν γίνει κάποιες μεμονωμένες προσπάθειες όχι όμως δισκογραφικά. Εμείς το βλέπουμε σαν ένα φυσικό επακόλουθο στα πλαίσια φυσικά και της παγκοσμιοποίησης! Το ζήτημα είναι όταν θα γίνει αυτό το άνοιγμα, εκεί τι γίνεται; Θεωρούμε ότι εκεί θα πρέπει πραγματικά να έχεις κάτι να πεις...
Όσο όμως ο μιμητισμός διατηρείται και οι συνταγές της Αγγλίας και της Αμερικής αποτελούν για τις ελληνικές μπάντες τροφή και υλικό για αναπαραγωγή τόσο δύσκολο αυτό θα φαντάζει. Είναι σαν να ζητάμε από έναν Άγγλο να έρθει στην Ελλάδα και να παίξει Βαμβακάρη. Το βγαίνω εκτός συνόρων δεν σημαίνει απαρνιέμαι τα μουσικά ιδιώματα του τόπου μας, τους δρόμους τους ρυθμούς, τα όργανα που είτε το θέλουμε είτε όχι είναι πλούσια. Θα θέλαμε πολύ να βγούμε εκτός συνόρων αλλά σίγουρα χωρίς «μετάφραση» της μουσικής μας. Επειδή γίνεται πολύ κουβέντα γύρω από αυτά τελευταία, θα συμμετείχατε ποτέ σε μουσικό διαγωνισμό ?


Αυτές οι δύο λέξεις από μόνες τους δεν ταιριάζουν. Ο διαγωνισμός απαιτεί ένα νικητή, ένα λάβαρο.... Η μουσική δεν απαιτεί τίποτα και σίγουρα δεν διαγωνίζεται.

 
 
 
Έχετε ακούσει κάποιο- κάποιους δίσκους τώρα τελευταία τους οποίους θα προτείνατε?

To Cole's Corner του Richard Hawley, το LP των Holy Fuck, το third των Portishead και το Controlling Crowds των Αrchive.


 
 
Στην συνέχεια θα παίξουμε λίγο το παιχνίδι των λέξεων και αυτό που θέλω είναι να μου πείτε ακούγοντας κάθε μια από τις επόμενες λέξεις ποιο είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σας
Μουσική

 

Καθημερινή ανάγκη

 

 


Δόξα ...

 

Δράμας...

 

 


Χρήματα

 

Αξιοπρέπεια

 

 


Τηλεόραση

 

Περιττή

 

 


Πολιτική

 

Υποκρισία

 

 


Θεσσαλονίκη

 

Love & Hate

 

 

 

Συναυλία

 

Ο χρόνος σταματάει

 

 


Sleepin Pillow

 

Amplifier in my heart

 

 

 
 

 

Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Trendy Hooliguns

Συνέντευξη Trendy Hooliguns

 Συνέντευξη Trendy Hooliguns    Από την Αλεξάνδρα Λυμπέρη Δεδομένου ότι εκείνος και το συγκρότημα του σατιρίζουν ότι τους χτυπήσει στο μάτι και στο αυτί, είπαμε και εμείς να κάνουμε μια καυστική εισαγωγή (τύπου μεσημεριανάδικο) για αυτή τη συνέντευξη…Μια, κατά τα άλλα, πολύ επιτυχημένη συνέντευξη. Δε το λέμε για να περιαυτολογήσουμε, αλλά το να καταφέρεις να καθίσεις τους πέντε αυτούς νέους σε καρέκλες και να αποσπάσεις (σε σημαντικό βαθμό) την προσοχή τους για 35 ολόκληρα λεπτά σίγουρα είναι άθλος!Είναι αμετανόητα καυστικοί, αστείρευτα δημιουργικοί, μπάντα με αρχές πλήρους συλλογικότητας (ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ακόμα τσακώνονται για το ποιος είναι ο αρχηγός!). Είναι από τους λίγους σ...

περισσότερα

Συνέντευξη Loonattack

Συνέντευξη Loonattack

 Συνέντευξη Loonattack     Οι Θεσσαλονικείς Loonattack είναι μια μπάντα που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη. Κατά βάση μπορείς να πεις ότι είναι rock αλλά με την ευρεία έννοια του όρου.  Στις ενορχηστρώσεις τους χρησιμοποιούν πιάνο, πνευστά, ακορντεόν ενώ και τα γυναικεία φωνητικά δίνουν μια άλλη διάσταση στη μουσική  τους.  Aς αφήσουμε όμως τους ίδιους να μας μιλήσουν για τη μουσική τους …κυρίως  Καταρχήν θα θέλαμε να μας συστηθείτε :)Να συστηθούμε λοιπόν, αφού το θέλετε…Στα φωνητικά είναι ο Γιώργος Τζιουβάρας στην κιθάρα είναι ο Παντελής Μαυρουδής στα πλήκτρα είναι ο Δημήτρης Αθανασίου στα drums είναι ο Γιάννης Ριζόπουλος στο μπάσο είναι ο Φώτης Σαββίδης και στο βιολοντσέλο είναι ο Νίκος Παπ...

περισσότερα

Συνέντευξη Sleepin Pillow

Συνέντευξη  Sleepin Pillow

 Συνέντευξη  Sleepin Pillow  Από τον Geag   Οι Sleepin Pillow μας έρχονται από την όμορφη Θεσσαλονίκη, έχοντας στις βαλίτσες του ένα από τα πλέον συζητημένα άλμπουμ για το 2008. Τον ήχο τους ή τον λατρεύεις η τον μισείς, σε καμία περίπτωση όμως δεν περνά απαρατήρητος.Έχουν καταφέρει να συνδυάσουν την ανατολίτικη παράδοση με το δυτικό ηλεκτρισμό με ένα τρόπο μοναδικό.Ακούγοντας την μουσική τους ταξιδεύεις στον χωροχρόνο, την μία αισθάνεσαι σαν χίπις κάτω από την επήρεια lsd και την άλλη χώνεσαι στα βάθη της Ανατολής σε χρώματα και αρώματα περασμένων αιώνων. Μέσα σε όλα αυτά μπλέκεται με μοναδικό τρόπο και η Ελληνική μουσική παράδοση με ιδιαίτερες αναφορές σε Ηπειρώτικες φόρμες.Το πρώτο σ...

περισσότερα

Συνέντευξη Pop eye

Συνέντευξη Pop eye

Συνέντευξη Pop eye Από τον Geag   Η  πρώτη μου επαφή με την μουσική των pop eye έγινε  μέσα από την συμμετοχή τους με το κομμάτι if you στην συλλογή silent wonder του Δημήτρη Παπασπυρόπουλου. Από τότε μέχρι σήμερα η πορεία τους στα μουσικά δρώμενα της Ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής ήταν συνεχής και ανοδική. Κυκλοφόρησαν το cd single The deepest sea που έγινε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία και  μερικούς μήνες μετά ακολούθησε  το πρώτο τους full album με τίτλο Pop Eye.  Σήμερα βρίσκουμε τους pop eye, μετά από αρκετές live εμφανίσεις, να έχουν προσθέσει ένα ακόμα μέλος στην σύνθεσή τους - γεγονός που τους έχει δώσει μια άλλη δυναμική κυρίως στις live εμφανίσεις τους -  περισσότερο  έτοιμους από ποτ...

περισσότερα

Συνέντευξη Puressence

Συνέντευξη Puressence

 Συνέντευξη Puressence    Από τον geag   Μια μέρα μετά την πολυσυζητημένη για λόγους που μόνο αυτοί δεν ευθύνονται συναυλία τους (όπως τελικά εξελίχθηκε) στο Terra vibe, βρεθήκαμε με τους Puressence, σε ένα από τα ιστορικότερα bar των Εξαρχείων, τις παλιές Συχνότητες  που τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως έχει γίνει το στέκι τους στην Αθήνα,  για να πιούμε μπύρες να τους πάρουμε μια συνέντευξη….Μας μίλησαν  για το πόσο χαρούμενοι ήταν που θα άνοιγαν την συναυλία μιας τόσο μεγάλης μπάντας όπως οι Depeche mode, και πως και αυτοί είναι φαν της μουσικής των depeche. Για την μουσική σκηνή του Μanchester παιδιά της οποίας είναι και οι ίδιοι, ακόμα και για ποδόσφαιρο είπαμε.  Ας πάμε λοιπόν τωρα στο...

περισσότερα

Shapeless - Expect The Unexpectable

Shapeless -  Expect The Unexpectable

     Καταρχήν θα θέλαμε να πείτε δυο λόγια για το πώς σχηματίστηκαν οι shapeless. Σχηματιστήκαμε το 2004 μετά τη διάλυση ενός hip hop συγκροτήματος (synopsis) που είχαμε δημιουργήσει με ακόμα ένα παιδί (τραγουδιστή mc) τον Άρη.Απο το 2006 στους Shapeless πλέον μαζι μας είναι ο Αλέξης Χρυσοστομίδης και ο Μάκης Αλεφραγκής ως session μουσικοί στις live εμφανίσεις μας καθώς και στις ηχογραφήσεις του πρώτου album μας.  Ποιες είναι οι βασικές μουσικές σας επιρροές ?Prodigy kai Linkin Park σίγουρα πιο πολύ, αυτό άλλωστε είναι και κάτι που φαίνετε σε πολλά σημεία των κομματιών μας.  Ποιοι είναι οι καλύτεροι δίσκοι ever για τον καθένα από εσάς ? Ροδόλφος: The Fat Of The Land-The Prodig...

περισσότερα
 
© 2009 - 2017 Myvibes.gr

Μουσική Συνέντευξη Sleepin Pillow Μουσικά νέα, συνεντεύξεις, live, Συναυλίες