my music, my cinema, my theatre

my music, my cinema, my theatre

Συνέντευξη Trendy Hooliguns E-mail

 Συνέντευξη Trendy Hooliguns

 

 
 


Από την Αλεξάνδρα Λυμπέρη

 

Δεδομένου ότι εκείνος και το συγκρότημα του σατιρίζουν ότι τους χτυπήσει στο μάτι και στο αυτί, είπαμε και εμείς να κάνουμε μια καυστική εισαγωγή (τύπου μεσημεριανάδικο) για αυτή τη συνέντευξη…

Μια, κατά τα άλλα, πολύ επιτυχημένη συνέντευξη. Δε το λέμε για να περιαυτολογήσουμε, αλλά το να καταφέρεις να καθίσεις τους πέντε αυτούς νέους σε καρέκλες και να αποσπάσεις (σε σημαντικό βαθμό) την προσοχή τους για 35 ολόκληρα λεπτά σίγουρα είναι άθλος!

Είναι αμετανόητα καυστικοί, αστείρευτα δημιουργικοί, μπάντα με αρχές πλήρους συλλογικότητας (ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ακόμα τσακώνονται για το ποιος είναι ο αρχηγός!).
Είναι από τους λίγους σε ένα είδος που αυτοί προωθούν καλύτερα, αληθινοί, ταλαντούχοι, ατακαδόροι, «ερασιτέχνες καλλιτέχνες» με την καλύτερη σημασία της φράσης και μιλούν στο myvibes.gr για τον πρώτο ολοκληρωμένο τους δίσκο το «Ξύπνημα των Χαζών», τη πορεία τους από την αρχή μέχρι σήμερα, τα άμεσα σχέδια και τους στόχους τους, το τι τους προβληματίζει, τι τους τσαντίζει, τι τους φτιάχνει…

 Φωτό: Ο Θέμης –πρώτο πλάνο- και ο Βασίλης στο προβάδικο

 

 

Κυρίες και κύριοι, είναι οι “Trendy Hooliguns”!

“Trendy Hooliguns” – Μέλη:

Βασίλης Παρασκευάς : Στίχοι, Φωνητικά
Θέμης Ιωάννου : Κιθάρα, Σύνθεση, Γραφιστικά
Γιάννης Λαζαρίδης : Κιθάρα
Παντελής Κουλουρίδης : Τύμπανα, σκηνοθεσία
Νίκος Ζέρης : Μπάσο

 

Συμβουλή: Δείτε το ακόλουθο videoclip τους για να μπείτε στο κλίμα και ελάτε να παρακολουθήσουμε παρέα μια φρενήρη συνέντευξη…

 Το λαιμό τους θα κόψω - «Το Ξύπνημα των Χαζών», 2008


 

Trendy Hooliguns
Το «Ξύπνημα των Χαζών»

Myvibes: Αν σας έλεγαν ότι θυμίζετε κάτι ανάμεσα στα «Ημισκούμπρια» και τους «Ανώμαλους», θα συμφωνούσατε;
Trendy Hooliguns: Τους αγαπάμε και τους δύο παρά πολύ, είναι φίλοι μας αλλά δε νομίζω να έχεις δίκιο. Μάλλον είμαστε κάτι ανάμεσα στο Μπετόβεν και το Μότσαρτ (γέλια). Με φωνή όμως. Αυτοί δεν είχαν φωνή.

Myvibes: Για πείτε μας, λοιπόν, το πρώτο σας CD κυκλοφόρησε από την Alpha Records…
Trendy Hooliguns: Μιλάμε για μια φοβερή εταιρία! Έχει την Εφη Θώδη που τρελάθηκε.. Την Μπεζεντάκου. Ξέρεις, «θέλεις τραλαλά», αυτή. Ε, και είμαστε στην ίδια εταιρία με αυτούς τους ανθρώπους. Στην εταιρία δεν άκουσαν το CD μας ποτέ! Μόλις το βγάλαμε λέει: «Αυτή τη μαλακία βγάλατε;». Το άκουσαν δηλαδή και είπαν: «Ωπ, τι; Αυτά παίζεται;»

Myvibes: Συνδέεται το γεγονός ότι κυκλοφορήσατε με την Alpha Records με το ότι εσύ, Βασίλης, ως Sexpyr, είχες από πριν μπει στη δισκογραφία;
Βασίλης: Φυσικά έχει να κάνει. Όπως επίσης και με το Θέμη που έχει κάνει ένα σωρό εξώφυλλα στο Intro, Haf..

Myvibes: Στο «Κυνήγι»;
Βασίλης: Οπωσδήποτε! (γέλια)
Κοίταξε να δεις, δεν έχει να κάνει με αυτό. Απλά είχαμε κάνει πολλά live, είχαμε συγκεντρώσει και πολύ υλικό, το οποίο κάποια στιγμή έπρεπε να κυκλοφορήσει. Έτσι βγαίνουν τα CD. Το κυνηγήσαμε να βγει, είχαμε βρει τον τίτλο το «Ξύπνημα των Χαζών» από πολύ πιο πριν και επειδή θεωρούσαμε ότι αυτά τα κομμάτια έχει κάποιο νόημα να βγουν προς τα έξω αποφασίσαμε να τα κάνουμε ένα άλμπουμ.

Myvibes: Σίγουρα, κι άλλα συγκροτήματα, όμως, έχουν υλικό, αυτό δε σημαίνει ότι καταφέρνουν πάντα να το δισκογραφήσουν. Ήταν πιο εύκολο για σας;
Trendy Hooliguns: Έτυχε να βρεθεί αυτή η εταιρία στο δρόμο μας. Όμως το κυνηγήσαμε, τρέξαμε. Είχαμε κι άλλες προτάσεις, βεβαία, αλλά αυτή ήταν η καλύτερη(γέλια), δηλαδή, αυτή τη στιγμή έχουμε πολλές καλές προτάσεις, τις οποίες μελετάμε… τυχαία! Ναι, να ξέρεις τις μελετάμε τυχαία! Συζητάμε να κάνουμε αυτό και κάνουμε το άλλο!

Myvibes: Για να το πάρουμε από την αρχή το story, εσείς ξεκινήσατε από έναν μουσικό διαγωνισμό, του MAD. Στον οποίο νικήσατε και συμμετείχατε και στην συλλογή που ακολούθησε με το τραγούδι «η Ανάσα μου».
Αν μπορούσατε να το αποφύγετε, θα το κάνατε, ή είστε υπέρ αυτών των διαδικασιών;
Trendy Hooliguns: Είναι αναγκαστικό. Οταν κάνεις μια μπάντα υπάρχουν συγκεκριμένοι δρόμοι, μαζί με τα live, για να αναδειχτείς. Πέρα από τα ριάλιτι και τα σχετικά, υπάρχουν οι διαγωνισμοί. Ο διαγωνισμός του MAD είναι ένας ωραίος μουσικός διαγωνισμός. Δε μας κυνήγησε κανείς να μας τραβήξει να κλαίμε, να κλάνουμε, να κάνουμε, να δείχνουμε, ήταν μόνο μουσικός διαγωνισμός. Το τραγούδι σου, άλλοι δέκα διαγωνιζόμενοι, επιλέγεσαι από άλλους εκατό και γεια σου! Είναι μια ευκαιρία, αν είναι μουσικός διαγωνισμός. Είναι άλλοι διαγωνισμοί που δεν έχουν κανένα νόημα…

Myvibes: Στα καλλιστεία δηλαδή θα πηγαίνατε ;!
Βασίλης: Εγώ θα πήγαινα προσωπικά λόγω εμφάνισης! Έχω βγει άλλωστε Star Βουκουρεστίου! Ήμουν πρώτος! Γιατί, αν δεν έβγαινα θα έκλαιγα και θα έσπαγα το κεφάλι μου σε μια γωνία! (γελια)
Να πούμε ότι κι ο Γιάννης (σ.σ ηλεκτρική κιθάρα) είναι και σε ένα άλλο συγκρότημα που κέρδισε σε διαγωνισμό του MAD, στους «Τρείς Ευχές», κι ήταν μια ευκαιρία να γίνουν πιο γνωστοί.

Myvibes: Το σατυρικό-καυστικό στυλ που έχετε υιοθετήσει σα μπάντα είναι αποτέλεσμα του ότι ο Βασίλης είχε συνεργασία με τα Ημισκούμπρια ή αυτή η συνεργασία ήταν αποτέλεσμα του στυλ που προϋπήρχε;
Βασίλης: Πάντα σατυρικό ήταν το στυλ και πριν και μετά. Δεν αποφάσισα για κάποιο λόγο να γράψω σατυρικό στίχο επειδή βρέχει! Έτσι είναι, και τουμπερλέκι να παίξω, έτσι θα βγει. Γιατί αυτό μπορώ να κάνω, δε το χω μελετήσει, έτσι εκφράζομαι. Στα Ημισκούμπρια για αυτό το λόγο με βρήκαν. Απλά η μουσική που γράφουμε με τα παιδιά ακολουθεί αυτό το πράγμα που σκέφτομαι.

Myvibes: Τι κάνετε για να διατηρείται ο στίχος κοντά στη γλώσσα, τη καθημερινότητα της νεολαίας;
Trendy Hooliguns: Πρέπει να έχεις τα αυτιά σου ανοιχτά. Τσιμπάς εκφράσεις της παρέας. Τα περισσότερα είναι γραμμένα για μας. Για όλες τις σχέσεις του Θέμη (σ.σ ηλεκτρική κιθάρα) έχουμε στίχους, αφιερωμένους (γέλια)! Όπως το «Ψωμί, κρεμμύδι», το «Πιτσίνι» ήταν με αφορμή πράγματα που λέγαμε με τα παιδιά του προηγούμενου σχήματος της μπάντας. Παραγγελίες, δηλαδή, για τραγούδια με βάση κάποιες ατάκες.

Myvibes: Έχετε σκεφτεί ότι όσο μεγαλώνετε μπορεί να χάνεται αυτό το στοιχείο του χιούμορ στα τραγούδια σας, σας ανησυχεί αυτό;
Trendy Hooliguns: Το ανάποδο, νομίζω, ισχύει. Εξελίσσεσαι όσο περνάνε τα χρόνια. Το να σοβαρεύεις είναι πανεύκολο, το να σε κάνει ο άλλος να γελάσεις είναι δύσκολο. Το να γράψεις έναν κοινωνικοπολιτικό στίχο είναι πολύ σημαντικό, αλλά αν δε το βγάλεις από μια σατυρική όψη δε θα περάσει ποτέ, όμως κινδυνεύεις, παράλληλα να γίνεις γελοίος στο λεπτό. Γιατί, είναι πολύ υποκειμενικό. Ο καθένας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά.
Γράφουμε τραγούδια “κοροϊδεύοντας” ο ένας τον άλλον. Εκτός αν έχουν κάποιο θέμα. Για παράδειγμα, το «Οι μπάτσοι είναι καλά παιδιά», είναι βγαλμένο από ένα πραγματικό περιστατικό.
Κατεβαίναμε από το Ψυρρή, γυρίζοντας από το stand up comedy που κάναμε, είχαμε μαζί μια ρόζ περούκα, δυο BBgun, ένα γαλάζιο πουκάμισο και μια γκλίτσα και ξαφνικά έρχονται και μας περικυκλώνουν δυο μπατσικά κι ένα ασφαλίτικο, τα «χέρια ψηλά» και τέτοια σκηνικά… Τους δείχνουμε τα BBgun και βγάζουν τα όπλα… παίρνουν τα ψεύτικα τα δικά μας και μας λένε: «το ξέρεις ότι με αυτό μπορείς να ληστέψεις μια γριούλα». Λέω «ωραία ιδέα, αλλά δε το ‘χω γι αυτό το λόγο»! Ηταν και Παρασκευή… Λέγαμε θα μας κλείσουν μέσα για κανένα σαββατοκύριακο!!

Myvibes: Πείτε μου λίγο για τις συνεργασίες που περιλαμβάνονται στο album σας, τις είχατε προγραμματίσει ή προέκυψαν στη πορεία;
Trendy Hooliguns: Ας είν’ καλά το MySpace. Με το «Πλοκάμι του Καρχαρία» από εκεί βρεθήκαμε και μετά η συνεργασία έγινε ολική. Του έκανε ο Θέμης τα εξώφυλλα, έκανε συμμετοχή ο Βασίλης σε δική του δουλιά. Κάναμε αυτές τις τράμπες… κοινώς αλλαξοκωλιές (γέλια)! Με τον TUS γράφουμε κάθε μέρα κομμάτι, βρισκόμαστε συνέχεια, με το «Πλοκάμι» δε βρισκόμαστε συχνά… αυτός είναι σε έναν περίεργο κόσμο, τον κόσμο της “Fanta”(γέλια)… Δεν είναι οργανωτικός, δηλαδή, κατά τα άλλα, γράφει μόνος του 70 τραγούδια τη μέρα! Οτι έχουμε κάνει μαζί το ευχαριστηθήκαμε.
Με τους «Ανώριμους» κάναμε τις προάλλες συναυλία μαζί, στο Metal Fest. Εμείς τα κυνηγάμε κάτι τέτοια γιατί κολλάμε με αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ένα σατυρικό στυλ. Με το «Μπεμπέκο» έχουμε κάνει 700 live!

Myvibes: Έχετε κάπου όρια, στο στιχουργικό-σατυρικό σκέλος σας; Υπάρχει κάτι που λέτε: «όχι, αυτό να μην το πούμε καλύτερα»;
Trendy Hooliguns: Παρά πολλές φορές. Εχουμε βγάλει πολλά κομμάτια που δεν τα έχουμε παίξει καν. Τα όρια είναι σε μας. Το πώς μας φαίνεται. Μπορεί να γράψεις κάτι και να πεις «γαμάτο» και μπορεί να το πας στο στούντιο και να βγει πλέμπα ή στο live να μη περνάει.

Βασίλης: Εγώ έχει τύχει να βγάλω ολόκληρο δίσκο, να το παίξω στο live το κομμάτι: «Πάμε Τζαμάικα» και να μου πει το παιδάκι: «Λες μαλακίες, δεν έχουμε λεφτά»! Το θέμα είναι να σε αγγίζει το κομμάτι. Να σε ρωτήσω, δηλαδή, μετά από ένα χρόνο και να μου πεις τι νόημα είχε. Τι νόημα έχει, να βγάλεις hitάκι «δε κάνω διακοπές, σου δίνω αυτό που θες»; Ποιος χέστηκε, όταν κανείς σήμερα δεν έχει φράγκο να πάει διακοπές; Οι άλλοι που λένε; «Σ’αγαπάω, σ’αγαπάω, σ’αγαπάω, σ’αγαπάω. Τιμωρία!». Ο Χατζηγιάννης έχει βγάλει 70 δίσκους «σ’αγαπάω». Δηλαδή αυτός άμα χωρίσει δε θα βγάζει τραγούδια;! Αυνανισμός! Έχει να κάνει με μυήσεις αυτό καθαρά (γέλια).

Myvibes: Το άλλο άκρο, το να βγάζεις ολόκληρο CD βρίζοντας στην ουσία τους άλλους, όχι στο επίπεδο της αντιπαράθεσης αλλά του «εγώ είμαι και άλλος κανείς»; Αυτό πως σας φαίνεται;
Βασίλης: Κοίτα ο hip-hop δίσκος πως βγαίνει, γράφουν 3 κομμάτια να βρίζουμε, 3 κομμάτια για γκόμενες, δυο για να γελάσουμε και πάει λέγοντας… Πρώτα «γαμάμε», το λέμε… -παρένθεση εδώ, όταν γαμάς δε το λες γιατί θα το μάθει η γκόμενα σου (γέλια)-… Μετά έρχεται η σχέση, οπότε αγαπάς. Μετά που έχεις φτάσει στο επίπεδο ευημερίας, αγάπης και γαμισιού, μετά έρχονται τα αστειάκια του στυλ: «όταν σε είχα πρωτοδεί» κ.ο.κ!
Αυτή η αντιπαράθεση μπαντών δεν έχει νόημα, είναι ανακύκλωση φήμης, έλλειψη παιδείας και απόδειξη του ότι δεν έχεις τίποτα να πεις. Μιλάμε για επίπεδο Γυμνασίου, δηλαδή, δεν γίνεται συνέχεια: «γαμάω, γαμάω, γαμάω, γαμάω, γαμάω και ξανα-γαμάω… δηλαδή γαμάω πολύ». Eντάξει ρε φίλε, τίποτα άλλο δεν έχεις να πεις;!
Υπάρχουν όμως σοβαροί άνθρωποι, όπως οι Roots για παράδειγμα. Άμα έχεις κάτι να πει    ς και έχει ταυτότητα ο στίχος, αυτό μπορεί να επιβιώσει.

Myvibes: Όσων αφορά στους δικούς σας στίχους, σας διακρίνει ένας μισογυνισμός ή φταίνε οι γυναίκες που σας πλήγωσαν;
Trendy Hooliguns: Οι γυναίκες δεν είναι άνθρωποι, καταρχάς (γέλια)! Όχι, να το ξεκαθαρίσουμε γιατί μας το λένε όλοι, αλλά δεν είναι έτσι. Μέσα από το «Μωρή», το «Το ‘χασα» θέλουμε να σατιρίσουμε, έτσι, το συνεχόμενο «σ’ αγαπώ» στη μουσική. Υπάρχουν, βέβαια,  κάποια θέματα με τις γυναίκες (γέλια). Δεν είναι ένα παράδειγμα… συμψηφισμός παραδειγμάτων μας εμπνέουν! Για να καταλάβεις, όταν υπάρχει νηνεμία στις σχέσεις με τις γυναίκες, γράφουμε τραγούδια κοινωνικοπολιτικά, μόλις χωρίσουμε…. επιστρέφουμε… (γέλια)!

Myvibes: Ισχύει ή είναι δική μας παρατήρηση ότι ο ήχος σας γίνεται όλο και πιο άγριος; Πιο nu-metal θα το λέγαμε…
Θέμης: Αν και κυμαίνεται αυτό ανάλογα με τα ακούσματα μας ανά περιόδους, αλλά σε γενικές γραμμές, ισχύει. Έχει να κάνει και με το γεγονός ότι η φωνή του Βασίλη αγριεύει, ανοίγει.
Ο ήχος είναι πιο hardcore. Άλλο το ότι οι στίχοι μέσα έχουν ένα σατυρικό στοιχείο -θα το χαρακτηρίζαμε μαύρη σάτιρα. Πάντως, μουσικά, έχουμε διάφορες επιρροές και συνδυάζονται. Ο Θέμης ακούει κατάθλιψη-metal, από αυτά που κάνουν τα παιδάκια να αυτοκτονούν, ο Γιάννης ακούει μια από όλα, ο Νίκος (σ.σ μπάσο) ακούει μόνο Glam Rock και εκκλησιαστικά, Christian Death Metal κι έτσι, (γέλια) κι ο Παντελής (σ.σ drums) ακούει καμπάνες, πάει στις εκκλησίες και περιμένει! …Ο Παντελής ακούει έντεχνο! (γέλια)

Myvibes: Θεωρείται ότι είστε έν-τεχνοι;!
Βασίλης: Είμαστε ά-τεχνοι, πλήρως! (γέλια)

 


 

Φωτό: Ο Γιάννης -πρώτο πλάνο- και ο Νίκος τζαμάρουν

 

Myvibes: Σε τραγούδι σας τη «Βιολέτα» σατιρίζεται τους emo. Οι δικοί σας φαν τι είναι; Τρέντυ;
Trendy Hooliguns: Είναι άρρωστα άτομα! (γέλια)
Είναι άτομα ιδιαίτερα, που γουστάρουν την μουσική. Ο πιο τρελός από όλους ο Ψύχως, έτσι τον γνωρίσαμε, έπαιζε το μάτι του και μας λέει: «άμα διαλυθείτε θα σας καθαρίσω»! Κι έχει 19 στο σχολείο, το παιδί αυτό. Είναι άτομα ιδιαίτερα... Ο Μαυρίλος, που ερχόταν στα live, του δώσαμε και παίζει κάποιο ρόλο σε αυτό που κάνουμε, παίζει σε όλα τα videoclip μας.
Δε θα τους λέγαμε σε καμία περίπτωση φανς όλους αυτούς, είναι πολύ εγωιστικό. Είναι στην ουσία φίλοι μας που έχουν ρόλο σε αυτό που κάνουμε, από την κάμερα που θα κρατήσουν μέχρι το να παίξουν ένα σκετσάκι στη σκηνή.
Δηλαδή, αυτά που κάνουν άλλοι …που κρύβονται πριν βγουν στη σκηνή… είναι απαράδεκτα. Στην ελληνική ροκ σκηνή, για παράδειγμα, δεν υπήρχε η έννοια του φαν. Είμαστε μια μουσική παρέα που μεγαλώνει…

Θέμης: Εγώ, έχω να δηλώσω ότι κρύβομαι.. Με κυνηγάνε οι γκόμενες, με ποδοπατάνε, δε γίνεται… (γέλια!)

Γιάννης: Στην ουσία ο δίσκος μας, πάντως, είναι το απόλυτο “Do It Yoyrself”. Τα κάνουμε όλα μόνοι μας. Ο Θέμης κάνει τα εξώφυλλα, όλοι μας φωτογραφήσεις, μανατζεριλίκι, mastering, σκηνοθεσία στα videoclip ο Παντελής, παραγωγές δικές μας, ο Νίκος στο internet.

Θέμης: Έτσι απαντάμε και πραγματικά στο πρώτο σου ερώτημα, το πως βγάλαμε δίσκο. Αφού τα κάνουμε όλα μόνοι μας. Οι δισκογραφικές πλέον δε δίνουν τίποτα. Είναι δύσκολο, βέβαια, μαζί με τις δουλειές σου, δεδομένου ότι όλοι δουλεύουμε παράλληλα, να τα βγάλεις πέρα.

Βασίλης: Έχει τύχει να στήσουμε και να βγάλουμε συνέντευξη μόνοι μας και να την στείλουμε έτοιμη να την παίξουν! Με αυτή τη κατάσταση στη δισκογραφία, οι μπάντες πρέπει να τα κάνουν όλα μόνες τους. Δε θα σε βοηθήσει κανένας. Η καλύτερη “μάνατζερ” που έχουμε είναι μια φίλη μας, η Φιλίτσα! Οι άλλοι είναι αυτοί που περιμένουν να φτάσεις σε ένα επίπεδο «A», να σε φάνε όταν φτάσεις. Εκτός, αν έχεις όρεξη να πεις: «Να ‘μαι… Τι θέλετε να κάνω; Να χορεύω γυμνός, μάλιστα! Να πάω στο Fame Story, μάλιστα». Κόκκινα χ-ά-λια δηλαδή!

 

 

Το Ξύπνημα των Χαζών, 2008

 

Myvibes: Το «Ξύπνημα των Χαζών» σε ποιους απευθύνεται;
Trendy Hooliguns: Προέρχεται από το “Dawn of the Dead” (το ξύπνημα των νεκρών). Είχε μια αφίσα στο σπίτι του το «Πλοκάμι» και μας κόλλησε ο τίτλος το «ξύπνημα των χαζών» και θέλαμε να ονομάσουμε έτσι το δίσκο… ακόμα και να το κάνουμε ταινία, με ζόμπι (γέλια).  Εκφράζει κάποια άτομα που αποφάσισαν να ξεχάσουν το παρελθόν τους και να ξυπνήσουν, παίζοντας μουσική, αμφισβητώντας τα πάντα.
…Φορώντας μπέρτα, πετάμε ντυμένοι γυναίκες.. Είμαστε οι τραβεστί-σουπερμαν (γέλια)!


www.trendyhooliguns.gr
www.myspace.com/trendyhooliguns

Αντε σπάσε ρε μαλάκα – Videoclip από τραγούδι που θα περιλαμβάνεται στον επόμενο τους δίσκο

 

 

Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Trendy Hooliguns

Συνέντευξη Trendy Hooliguns

 Συνέντευξη Trendy Hooliguns    Από την Αλεξάνδρα Λυμπέρη Δεδομένου ότι εκείνος και το συγκρότημα του σατιρίζουν ότι τους χτυπήσει στο μάτι και στο αυτί, είπαμε και εμείς να κάνουμε μια καυστική εισαγωγή (τύπου μεσημεριανάδικο) για αυτή τη συνέντευξη…Μια, κατά τα άλλα, πολύ επιτυχημένη συνέντευξη. Δε το λέμε για να περιαυτολογήσουμε, αλλά το να καταφέρεις να καθίσεις τους πέντε αυτούς νέους σε καρέκλες και να αποσπάσεις (σε σημαντικό βαθμό) την προσοχή τους για 35 ολόκληρα λεπτά σίγουρα είναι άθλος!Είναι αμετανόητα καυστικοί, αστείρευτα δημιουργικοί, μπάντα με αρχές πλήρους συλλογικότητας (ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ακόμα τσακώνονται για το ποιος είναι ο αρχηγός!). Είναι από τους λίγους σ...

περισσότερα

Συνέντευξη Loonattack

Συνέντευξη Loonattack

 Συνέντευξη Loonattack     Οι Θεσσαλονικείς Loonattack είναι μια μπάντα που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη. Κατά βάση μπορείς να πεις ότι είναι rock αλλά με την ευρεία έννοια του όρου.  Στις ενορχηστρώσεις τους χρησιμοποιούν πιάνο, πνευστά, ακορντεόν ενώ και τα γυναικεία φωνητικά δίνουν μια άλλη διάσταση στη μουσική  τους.  Aς αφήσουμε όμως τους ίδιους να μας μιλήσουν για τη μουσική τους …κυρίως  Καταρχήν θα θέλαμε να μας συστηθείτε :)Να συστηθούμε λοιπόν, αφού το θέλετε…Στα φωνητικά είναι ο Γιώργος Τζιουβάρας στην κιθάρα είναι ο Παντελής Μαυρουδής στα πλήκτρα είναι ο Δημήτρης Αθανασίου στα drums είναι ο Γιάννης Ριζόπουλος στο μπάσο είναι ο Φώτης Σαββίδης και στο βιολοντσέλο είναι ο Νίκος Παπ...

περισσότερα

Συνέντευξη Sleepin Pillow

Συνέντευξη  Sleepin Pillow

 Συνέντευξη  Sleepin Pillow  Από τον Geag   Οι Sleepin Pillow μας έρχονται από την όμορφη Θεσσαλονίκη, έχοντας στις βαλίτσες του ένα από τα πλέον συζητημένα άλμπουμ για το 2008. Τον ήχο τους ή τον λατρεύεις η τον μισείς, σε καμία περίπτωση όμως δεν περνά απαρατήρητος.Έχουν καταφέρει να συνδυάσουν την ανατολίτικη παράδοση με το δυτικό ηλεκτρισμό με ένα τρόπο μοναδικό.Ακούγοντας την μουσική τους ταξιδεύεις στον χωροχρόνο, την μία αισθάνεσαι σαν χίπις κάτω από την επήρεια lsd και την άλλη χώνεσαι στα βάθη της Ανατολής σε χρώματα και αρώματα περασμένων αιώνων. Μέσα σε όλα αυτά μπλέκεται με μοναδικό τρόπο και η Ελληνική μουσική παράδοση με ιδιαίτερες αναφορές σε Ηπειρώτικες φόρμες.Το πρώτο σ...

περισσότερα

Συνέντευξη Pop eye

Συνέντευξη Pop eye

Συνέντευξη Pop eye Από τον Geag   Η  πρώτη μου επαφή με την μουσική των pop eye έγινε  μέσα από την συμμετοχή τους με το κομμάτι if you στην συλλογή silent wonder του Δημήτρη Παπασπυρόπουλου. Από τότε μέχρι σήμερα η πορεία τους στα μουσικά δρώμενα της Ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής ήταν συνεχής και ανοδική. Κυκλοφόρησαν το cd single The deepest sea που έγινε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία και  μερικούς μήνες μετά ακολούθησε  το πρώτο τους full album με τίτλο Pop Eye.  Σήμερα βρίσκουμε τους pop eye, μετά από αρκετές live εμφανίσεις, να έχουν προσθέσει ένα ακόμα μέλος στην σύνθεσή τους - γεγονός που τους έχει δώσει μια άλλη δυναμική κυρίως στις live εμφανίσεις τους -  περισσότερο  έτοιμους από ποτ...

περισσότερα

Συνέντευξη Puressence

Συνέντευξη Puressence

 Συνέντευξη Puressence    Από τον geag   Μια μέρα μετά την πολυσυζητημένη για λόγους που μόνο αυτοί δεν ευθύνονται συναυλία τους (όπως τελικά εξελίχθηκε) στο Terra vibe, βρεθήκαμε με τους Puressence, σε ένα από τα ιστορικότερα bar των Εξαρχείων, τις παλιές Συχνότητες  που τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως έχει γίνει το στέκι τους στην Αθήνα,  για να πιούμε μπύρες να τους πάρουμε μια συνέντευξη….Μας μίλησαν  για το πόσο χαρούμενοι ήταν που θα άνοιγαν την συναυλία μιας τόσο μεγάλης μπάντας όπως οι Depeche mode, και πως και αυτοί είναι φαν της μουσικής των depeche. Για την μουσική σκηνή του Μanchester παιδιά της οποίας είναι και οι ίδιοι, ακόμα και για ποδόσφαιρο είπαμε.  Ας πάμε λοιπόν τωρα στο...

περισσότερα

Shapeless - Expect The Unexpectable

Shapeless -  Expect The Unexpectable

     Καταρχήν θα θέλαμε να πείτε δυο λόγια για το πώς σχηματίστηκαν οι shapeless. Σχηματιστήκαμε το 2004 μετά τη διάλυση ενός hip hop συγκροτήματος (synopsis) που είχαμε δημιουργήσει με ακόμα ένα παιδί (τραγουδιστή mc) τον Άρη.Απο το 2006 στους Shapeless πλέον μαζι μας είναι ο Αλέξης Χρυσοστομίδης και ο Μάκης Αλεφραγκής ως session μουσικοί στις live εμφανίσεις μας καθώς και στις ηχογραφήσεις του πρώτου album μας.  Ποιες είναι οι βασικές μουσικές σας επιρροές ?Prodigy kai Linkin Park σίγουρα πιο πολύ, αυτό άλλωστε είναι και κάτι που φαίνετε σε πολλά σημεία των κομματιών μας.  Ποιοι είναι οι καλύτεροι δίσκοι ever για τον καθένα από εσάς ? Ροδόλφος: The Fat Of The Land-The Prodig...

περισσότερα
 
© 2009 - 2017 Myvibes.gr

Μουσική Συνέντευξη Trendy Hooliguns Μουσικά νέα, συνεντεύξεις, live, Συναυλίες